top of page

GLSCAN

BEELDVORMINGSYSTEMEN

De GLScan is een digitaal systeem voor het vastleggen van schoensporen of vingerafdrukken op Gellifters

dat de traditionele fotografie kan vervangen.

 

Met de GLScan worden sporen op Gellifters egaal belicht en met een hoge resolutie vastgelegd. De GLScan is het eerste systeem dat speciaal ontwikkeld is voor het digitaal vastleggen van sporen die opgenomen zijn met zwarte Gellifters.

 

De bediening van het systeem is uitermate eenvoudig zodat ook de ‘niet-professionele fotograaf’ uitstekende resultaten zal behalen. De GLScan levert beelden met een resolutie van minimaal 1000 dpi. Deze hoge resolutie maakt het mogelijk kleine details sterk vergroot op het beeldscherm weer te geven en af te drukken. Op de 30″ monitor kan het beeld 10 keer vergroot weergegeven worden.

GLSCAN SP
Het GLScan SP beeldvorming systeem is een veelzijdig beeldvorming systeem voor Gellifters. Het systeem laat het scannen van Gellifters toe van 5x5cm tot de grote Gellifters van 18x36cm die bedoeld zijn voor het verzamelen van sporen van schoeisel. Dit systeem is de ideale keuze voor schoeisel onderzoekers en beeldvorming afdelingen die hun service verlenen aan de vingerafdruk en sporenbewijs afdelingen.

 

De scanner eenheid bevat een hoog sensitieve CMOS camera. De camera scant de Gellifters met een resolutie van meer dan 1000 dpi.

Deze resolutie maakt 3de niveau detail onderzoek van vingerafdrukken mogelijk en toont duidelijk de kleinere details van voetafdrukken. Foto’s verkregen met de GLScan SP kunnen geladen worden in de meeste geautomatiseerde vingerafdruk

en handpalmafdruk identificatie systemen.

 

Voor de GLScan FP and SP beeldvorming systemen is een nieuwe lichtbron ontwikkeld om de Gellifter te verlichten tijdens het scannen.

Deze LED lichtbron voorziet een egale verlichting van het gehele oppervlak van de Gellifter. Het systeem bevat twee lichtbronnen die bijna coaxiaal het oppervlak verlichten. Afhankelijk van de soort van de verzamelde afdruk, dit kan een zeer zwakke stof afdruk zijn of een hoog reflectief vingerafdruk poeder, kunnen één of twee lampen gebruikt worden.

Daarnaast is de intensiteit van beide lampen volledig verstelbaar.

 

Het hoge intensiteit licht laat de camera toe om te werken met kortere belichtingstijden, waardoor een uitstekende foto gemaakt kan worden in minder dan een minuut. Een 3de lamp is beschikbaar die nabije tot indirecte verlichting kan voorzien.

Deze lamp is bedoeld om te gebruiken wanneer scans gemaakt worden van afdrukken op Gellifters waarvan het meeste

van het reflectieve zwarte gelatine oppervlak is bedekt met stof.

 

De variabele belichtingstijden en verstelbare licht intensiteiten staan toe om foto’s te maken van bijna onzichtbare tot zeer gecontrasteerde afdrukken op de zwarte Gellifters: van zwakke stof afdrukken of rechtstreeks verzamelde Gellifters van verborgen afdrukken en afdrukken die ontwikkeld zijn met cyanoacrylaat, tot afdrukken ontwikkeld met zilverkleurige vingerafdruk poeders.

 

 

De controle software voor de GLScan SP is gemakkelijk te gebruiken en heeft onder andere de volgende functionaliteiten:

Tweerichtingsscannen voor het onmiddellijk herscannen van de Gellifter bij optimale belichting

en verlichting instellingen gesuggereerd door het systeem.
‘Realtime’ aanpassing van verlichting en belichting instellingen. Deze parameters kunnen aangepast worden tijdens het scannen, terwijl de foto opgebouwd wordt op de monitor. Het vinden van de juiste instellingen is op deze manier gemakkelijk, navolgend gebruik

van de tweerichtingsscan faciliteiten verkort de tijd die nodig is om de beste foto te bekomen.
Foto verbeteringsfuncties zoals omkeren, draaien, spiegelen, histogram en helderheid en contrast aanpassing.
Foto vergelijkingsgereedschap dat te gebruiker toestaat om 2 foto’s naast elkaar te vergelijken en aantekening laat maken op de foto’s.

 

 

Het GLScan SP beeldvormingimagingsysteem bestaat uit een GLScan SP scaneenheid, een Windows bestuurde computer, een grote 30" monitor, een vacuümpomp en vacuümtafel voor het scannen van Gellifters van 5x5cm tot 18x36cm.

GLSCAN FP
De GLScan FP is een beeldvorming systeem voor het vastleggen van Gellifters met een grootte tot 13x18cm. Hoewel het systeem in staat is om alle soorten van sporen te scannen inclusief schoenafdrukken in stof, is het systeem bedoeld voor gebruik door vingerafdruk afdelingen. Foto’s worden vastgelegd met een resolutie van 1400 dpi waardoor 3de niveau details die aanwezig kunnen zijn in een verzamelde vingerafdruk duidelijk zichtbaar worden.

 

De sensitieve camera en de LED lichtbron gemonteerd in de scan eenheid voorzien de beeldvorming van Gellifters met een brede variëteit aan afdrukken: van rechtstreeks verzamelde Gellifters tot afdrukken ontwikkeld met hoog reflectieve vingerafdruk poeders. Een groot aantal combinaties van licht intensiteit en belichtingstijd instellingen zijn beschikbaar voor de gebruiker voor manuele aanpassingen. Meer gebruiksvriendelijk is de automatische belichting functie. Automatische belichting helpt de gebruiker bij het zoeken van de beste beschikbare combinatie van deze twee instellingen en scant dan de foto gebruik makend van deze instellingen om het optimale resultaat te bekomen.

 

Vervorming van een beeld, het zogenaamde visoogeffect, is gelimiteerd tot het absolute minimum met de GLScan FP. Een hoge kwaliteit lens verzekert een foto die vervormingsvrij is langs zowel de x-as als y-as.

 

De GLScan controle software biedt de gebruiker een aantal foto verwerkingsfuncties zoals kleurniveaus veranderen, het omkeren, draaien en spiegelen van de foto. De originele foto wordt automatische opgeslagen en kan niet overschreven worden door een foto die veranderd is door de gebruiker. Foto’s kunnen opgeslagen worden in de meeste algemene foto formaten. Foto’s die verkregen zijn met de GLScan FP kunnen geëxporteerd worden naar alle gekende automatische vingerafdruk identificatie systemen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De scan eenheid bevat een vacuümtafel waarop de Gellifter geplaatst wordt voor het scannen. Het houd de Gellifter perfect vlak waardoor er verzekert wordt dat de volledige foto gefocused is en er geen hotspots zijn die veroorzaakt worden door ongewenst gereflecteerd licht richting de camera. Het vacuüm wordt voorzien door een pomp die gemonteerd is in een geluidsgeïsoleerde behuizing; dit zorgt ervoor dat het volume van het geluid dat gecreëerd wordt door de vacuümpomp naar beneden gaat zodat het gebruikt kan worden in kantoren en laboratoriums. Referentie schalen zijn aanwezig bij de vacuümtafel langs de x-as en y-as, deze worden samen met de Gellifter gescand, waardoor een bewijs van de correctheid van de grootte van de scan wordt verschaft.

 

Het GLScan FP beeldvorming systeem bestaat uit de GLScan FP scan eenheid, een Windows bestuurde computer, een grote 24" monitor, een vacuümpomp en vacuümtafel voor het scannen van Gellifters van 5x5cm tot 13×18 cm.

logo transparant.png

Vragen? Bel +32 014 55 39 00

bottom of page